Εμφάνιση

Τα σκουλήκια υγρασίας ανήκουν στην κλάση των διπλόποδων, έχουν καφετί χρώμα και μήκος περίπου από 2,5 έως 4 εκατοστά.

Διατροφικές συνήθειες

Τα σκουλήκια υγρασίας κατοικούν κυρίως κάτω από σάπια φύλλα, σωρούς νεκρών ξύλων, σε σωρούς χόρτου αποκοπής και στα επιφανειακά στρώματα του χωμάτινου εδάφους. Προτιμούν περιοχές με υγρό χώμα, τρέφονται με νεκρά φύλλα και σάπια ξύλα που εντοπίζουν.

Αιτίες προσβολής

Το φθινόπωρο, τα σκουλήκια συχνά εκτελούν μεταναστευτικές κινήσεις, απομακρύνοντας από το φυσικό τους περιβάλλον, το χώμα. Αυτό μπορεί να συμβαίνει καθώς προετοιμάζονται για την επερχόμενη χειμερία περίοδο. Επιπλέον, τα σκουλήκια εκτελούν μεταναστευτικές κινήσεις μετά από έντονες βροχές ή πλημμύρες στην περιοχή τους. Κατά τη διάρκεια αυτών των μεταναστευτικών κινήσεων, είναι συνήθες τα σκουλήκια να εισβάλλουν σε κατοικημένες περιοχές. Όταν φθάνουν σε ένα σπίτι, συνήθως συγκεντρώνονται στις βεράντες και στις αυλές. Επιπλέον, ανεβαίνουν στους τοίχους, καθιστώντας αναπόφευκτη την είσοδό τους στο εσωτερικό του σπιτιού.

Ανίχνευση

Είναι εύκολο για κάποιον να παρατηρήσει τα σκουλήκια όταν κινούνται προς το σπίτι του.

Επιπτώσεις στην υγεία

Ευτυχώς, στη χώρα μας δεν έχουν ανιχνευθεί ακόμη σκουλήκια που προκαλούν βλάβες στην υγεία των ανθρώπων.

Πρόληψη

Δυστυχώς, υπάρχουν περιορισμένες δυνατότητες πρόληψης, καθώς τα σκουλήκια εντοπίζονται στο χώμα γύρω από το σπίτι σας και, με την πρώτη ευκαιρία, μπορεί να εισβάλουν σε ολόκληρο τον χώρο της κατοικίας.

Τι να κάνετε σε περίπτωση μόλυνσης

Όταν παρατηρήσετε σκουλήκια στην ιδιοκτησία σας, μπορείτε να τα αφαιρέσετε με μια ισχυρή αναρροφητική συσκευή για να περιορίσετε το πρόβλημα. Ωστόσο, εάν ο πληθυσμός τους αυξηθεί ξανά, συνιστάται να καλέσετε έναν έμπειρο τεχνικό. Η εταιρεία μας χρησιμοποιεί εξειδικευμένα εντομοκτόνα για τον περιορισμό της εξάπλωσης των σκουληκιών υγρασίας.