Μύγες

Στην πλειονότητά τους, οι μύγες έχουν σχήμα φασολιού και σκούρο καφέ χρώμα. Διακρίνονται από ένα μοναδικό ζεύγος διαφανών φτερών που συνδέονται με το μεσοθώρακά τους.

Διατροφικές συνήθειες

Λόγω των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών των στομάτων τους, οι μύγες τρέφονται αποκλειστικά με υγρά, όπως αίμα, ζωικά απόβλητα, χυμούς φρούτων και νερό.

Είδη

Υπάρχουν πολυάριθμα είδη μυγών, καθένα από τα οποία έχει μια διαφορετική εμφάνιση.

Οικιακή μύγα (Muscadomestica): Το πιο κοινό είδος μυγών είναι η οικιακή μύγα. Αποτελεί επίσης τον μεγαλύτερο φορέα διαφόρων νόσων. Μεταφέρει πάνω από 100 παθογόνα, συμπεριλαμβανομένων της σαλμονέλας, του τυφοειδούς πυρετού, της φυματίωσης, της χολέρας και της δυσεντερίας. Οι οικιακές μύγες είναι κατά κύριο λόγο γκρι και έχουν μια διπλή ρίγα στο θώρακά τους. Το μήκος τους μπορεί να φτάσει μεταξύ 3-6 χιλιοστών.

Ανίχνευση

Εάν διαπιστώσετε μερικές μύγες στο σπίτι σας, αυτό δεν υποδηλώνει απαραίτητα κάποιο πρόβλημα. Ωστόσο, αν οι μύγες γίνουν συχνή εμφάνιση γύρω από την ιδιοκτησία σας, τότε υπάρχει πιθανόν μια πηγή τροφίμων κάπου στην περιοχή. Σε αυτήν την περίπτωση, θα πρέπει να πραγματοποιήσετε έρευνα για σάπια οργανική ύλη. Μπορείτε επίσης να προσέξετε μικρές μαύρες κηλίδες, κυρίως στα κουφώματα, τα οποία αποτελούν τα κόπρανα των μυγών.

Πρόληψη

Δεν υπάρχει αποτελεσματική πρόληψη κατά των μυγών εκτός από τη συνεχή τήρηση κανόνων υγιεινής. Βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν σάπια φρούτα ή τρόφιμα γύρω από το σπίτι σας. Άδειαστε συχνά τα σκουπίδια, προσέχοντας να μην υπερχειλίζουν. Καλύψτε τα τρόφιμα που δεν βρίσκονται στο ψυγείο.

Τι να κάνετε σε περίπτωση μόλυνσης

Καλύψτε τα παράθυρά σας με σκούρα υφάσματα και αφήστε μόνο μια μικρή περιοχή χωρίς κάλυμμα για το φως. Οι μύγες θα τραβηχτούν προς τα έξω, ελκόμενες από το φως. Μόλις βγουν, είναι απίθανο να επιστρέψουν στο εσωτερικό του σπιτιού σας, καθώς δεν θα υπάρχει πηγή τροφής που θα τις προσελκύσει.